7 Nisan 2010

çocuklar için kas gevşeme egzersizi

korktuğumuzda ya da kaygılandığımızda etkilenen tek şey duygu sistemimiz değildir. bedenimiz de hissettiğimiz duygu durumuna uygun şekilde tepki gösterir. bu durumda beden genellikle terleme, kalp çarpıntısı, hızlı soluk alıp verme ve bunlara bağlı olarak kaslarda gerilme gösterir. korku yaşayan bir insanın kasları gergindir. kaslar rahatladığında duygusal olarak da rahatlama yaşanır. çocuklar özellikle 3-6 yaş döneminde pek çok farklı nedenle korku yaşar ve bu durumla başa çıkmakta zorlanır.

aşağıda oyun haline getirilmiş, yaklaşık 3-5 dakika süren bir kas gevşeme egzersizi bulacaksınız. çocuğunuzun korku veya kaygı yaşadığı durumlarda gönül rahatlığı içinde kullanabilirsiniz. bu, onun kendini rahatlatmasını kolaylaştıracaktır. özellikle stresli dönemlerde uyku öncesi etkinlik olarak da düşünebilirsiniz. bu sayede daha rahat, kesintisiz ve dinlendirici bir uyku dönemi geçirmesine yardımcı olabilirsiniz.

adale grupları için germe egzersizi

eller ve kollar: elindeki bir limonu sık.
kollar ve omuzlar: tüylü ve uyuşuk bir kedi gibi gerin. kollarını öne ve başının üzerine uzat.
bacaklar ve ayaklar:büyük ve çamurlu bir su birikintisinden geçiyormuş gibi yap. parmaklarının üzerine bas ve kendini yukarı çekmek için bacaklarını kullan.
karın: yerde uzanıyorsun ve yavru bir fil karnına basmak üzere. karnını sertleştir ki sana bişey olmasın.
omuz ve boyun: bir kaplumbağa gibi omuzlarını kulaklarına iterek başını sıkıca içeri çek. başını sakla.
çene: çok sert, büyük bir sakızı ısır.
yüz: ellerini kullanmadan burnuna konan yapışkan bir sinekten kurtulmaya çalış. burnunu kırıştır ve onu uzaklaştırmaya çalış. oh, hayır. şimdi de alnına kondu. bir sürü kırışıklık yap ve bu kırışıklıklarla onu yakalamaya çalış.

her hareket 3-5 kez yapılabilir.

kaynakça

jodi a. mindell, gece boyunca uyumak, aura yayınları, istanbul, 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder